Vision Network analysis

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Algemeen >

Vision Network analysis

Vision is een hoogwaardig gereedschap voor de analyse van elektriciteitsnetten. Met Vision kunnen loadflow-, kortsluitberekeningen en storingsanalyses worden uitgevoerd. Sinds 1991 wordt Vision gebruikt door vrijwel alle Nederlandse energiebedrijven en een groot aantal industrieën en ingenieursbureaus voor planning, ontwerp en beheer van transport-, distributie- en industriële netten.

Bij de ontwikkeling van Vision staat steeds het gemak voor de gebruiker en de praktische toepasbaarheid van resultaten centraal. Regelmatig worden updates en upgrades gepubliceerd via de website: www.phasetophase.nl. Voor de updates in deze versie, zie: Wat is nieuw?

Ohm

Georg Simon Ohm

Gebruikersinterface

De gebruikersinterface is een programma dat bestaat uit een snelle one-line-editor met een korte inwerktijd door zorgvuldig gekozen bewerkingsfuncties. Hiermee is Vision toegankelijk voor zowel de frequente als de incidentele gebruiker.

De gebruikersinterface verzorgt de invoer van het netmodel en presenteert de resultaten. De besturing vindt plaats via het menu en met de muis, zie: Menu- en muisbesturing. Voor een aantal bewerkingen zijn sneltoetsen gedefinieerd.

De interface kan grote netwerken aan waardoor het uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld koppeling met geografische informatiesystemen. Ook kunnen met kopiëren en plakken moeiteloos netwerken worden samengevoegd of worden uitgebreid. De presentatie van het netwerk en bijbehorende informatie, zoals componentgegevens en berekeningsresultaten, kan volledig door de gebruiker worden geconfigureerd.

Hoewel het gebruik van Vision eenvoudig is, blijft elektrotechnische kennis noodzakelijk voor het juist interpreteren van gegevens en resultaten.

Zie ook:

Gebruikersinterface

Berekeningen

Structuur

Componenttypen

Tijdens het opbouwen of wijzigen van een netwerk wordt de gebruiker ondersteund door een typenbestand voor alle objecten, zoals kabels, transformatoren, smoorspoelen, generatoren, motoren, rails en beveiligingen. Het gebruik hiervan verhoogt de efficiëntie en voorkomt foutieve invoer van gegevens. Dit typenbestand kan door de gebruiker worden aangevuld of gewijzigd.

Resultaten

Resultaten van berekeningen worden direct weergegeven in het netwerk volgens een door de gebruiker gedefinieerde View. Door kleurgebruik zijn problemen snel zichtbaar. Ook kunnen Rapporten worden samengesteld. Daarnaast kan eenvoudig voor elk knooppunt of verbinding gedetailleerde informatie worden opgevraagd. Grafieken maken het vergelijken van meerdere componenten mogelijk.

Export

Voor de gebruiker is het belangrijk dat netwerkschema’s, netwerkinformatie en berekeningsresultaten eenvoudig in andere applicaties kunnen worden gebruikt. Naast het grafisch kunnen afdrukken en kopiëren van deze schema’s, kunnen ook de gegevens worden gerapporteerd en geëxporteerd.

Abonnementen

Met een Vision-abonnement bent u altijd verzekerd van de laatste upgrade en ontvangt u informatie over de alle ontwikkelingen in het Vision Periodiek. Voor alle abonnementhouders is er ieder jaar een gebruikersdag, waarin nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd en ervaringen met Vision worden uitgewisseld. Ook heeft u met een Vision-abonnement recht op eerstelijnsadvisering door middel van telefonische ondersteuning of per e-mail.

Naast het abonnement Vision Basis is er een additioneel abonnement Vision Plus, waarmee u lid bent van de Vision Plus gebruikersgroep. Deze gebruikersgroep komt tweemaal per jaar bijeen en geeft richting aan de ontwikkeling van Vision vanuit de praktijk.

Zie ook: Abonnementen.

Vision

Taal: Nederlands en Engels.

Bescherming gebruiksrecht: door PC- of netwerksleutel.

Installatie: door gebruiker.

Systeemeisen: PC met Windows 10 of 11.

Informatie

T: 026 352 37 00

E: vision@phasetophase.nl

Phase to Phase BV

Koningstraat 27-1

6811 DG  ARNHEM