Rapporten definiëren

Navigation:  Gebruikersinterface > Extra >

Rapporten definiëren

Rapporten kunnen worden gedefinieerd bij Extra | Definities | Rapporten. Rapportdefinities worden in het configuratiebestand VisionReports.ini bewaard. Het Vision-rapport is standaard aanwezig. U kunt zelf onbeperkt eigen rapporten definiëren. Een rapport kan worden gegenereerd met Bestand | Afdrukken | Rapporteren. Zie Afdrukken en rapporteren.

De rapporten worden in tabelvorm gegenereerd. Voor elke componentsoort kan worden aangegeven welke gegevens er in het rapport worden weergegeven. Ook kan de volgorde van de weer te geven kolommen worden gedefinieerd. Indien Nieuw wordt gekozen, moet een naam voor dit rapport worden opgegeven. Vervolgens kunnen de te rapporteren gegevens worden gekozen. Dit zijn invoergegevens en resultaatgegevens.

Per componentsoort (knooppunt, kabel, transformator, etc.) kunnen de gegevens, zowel van invoer als van resultaten, worden gekozen. Soms bevinden de gegevens zich achter een verzamelnaam. Klikken op het tekentje voor de verzamelnaam maakt alle achterliggende gegevens zichtbaar. Selecteren van een verzamelnaam betekent selecteren van alle achterliggende gegevens.

Klik op het pijltje naar rechts om de geselecteerde gegeven(s) in het rapport op te nemen.

Rapport kopiëren

Een rapport kan gekopieerd worden naar een nieuw rapport door met rechts te klikken in het lijstje van rapporten en vervolgens in het popupmenu Kopiëren te kiezen.