Macrocommando Write

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Macro's > Macro: commando's en parameters > Macro: rapportagecommando's > Macro: rapportage naar Excel >

Macrocommando Write

Doel:

Afdrukken van een waarde in een cel van een werkblad.

Algemene notatie:

Write ( FileIndex, blad , rij , kolom , waarde )

FileIndex 0: standaard uitvoer in Excel op uw computer

FileIndex 1...9: index die verwijst naar het met behulp van Open geopend bestaand Excel-bestand.

Indien in een bestaand bestand (met FileIndex = 1 ... 9) wordt geschreven, worden de resultaten alleen bewaard na uitvoeren van Close.

Een nieuw Excel-bestand kan worden gemaakt met FileIndex 0. Dit is een automatisch Excel runtime-bestand, dat niet hoeft te worden geopend of gesloten. Het kan na beëindiging van de macro vanuit Excel door de gebruiker worden opgeslagen.

Een nieuw Excel-bestand kan ook worden gemaakt met FileIndex 1 tot 9 door middel van Create.

Indien als waarde een object wordt ingevuld, wordt in de cel van het werkblad achterelkaar afgedrukt: de soort van het object en de naam van het betreffende object. Het format kan direct achter de waarde worden ingevuld.

De cel is toegankelijk via het rij- en kolomnummer.

Voorbeeld:

Voer een n-1 analyse uit voor alle takken in selectie 'MS-Net' en presenteer de spanning van knooppunt 'MijnKnooppunt':

Set( jaar, 2005 )

Write ( 0 , 1 , 1 , 1 , 'Resultaten N-1 analyse voor jaar: ' )

Write ( 0 , 1 , 1 , 2 , jaar )

Set( rij, 3)

Write ( 0 , 1 , rij , 1 , 'Uitvallende tak:' )

Write ( 0 , 1 , rij , 2 , 'Spanning (p.u.):' )

ForSelectionBranch'MS-net' ), uitvallendetak )

Add( rij, 1 )

Write0 , 1, rij, 1, uitvallendetak )

Set( uitvallendetak.FirstSwitch, open )

Loadflow0, , true )

Write0 , 1, rij, 2, Node( 'MijnKnooppunt' ).Upu)

Set( uitvallendetak.FirstSwitch, closed )

End

Bovenstaand voorbeeld levert in het Excel-werkblad:

Resultaten N-1 analyse voor jaar:

2005

Uitvallende tak:

Spanning (p.u.):

Link

1,0199

Kabel MSStat - Stat1 wit

0,9798

Kabel MSStat - Stat1 zwart

0,9798

Kabel MSStat - Stat4 zwart

0,9906

Kabel MSStat - Stat4 wit

0,9906

Kabel Stat4 - Stat3

0,9505

Kabel Stat4 - Hoofdrail

0,9833

Kabel Stat1 - Stat3 wit

0,966

Formules

Formules kunnen worden geschreven door de waarde met een "="-teken te laten beginnen. Gebruik Engelstalige functienamen en komma's i.p.v. puntkomma's.

Html

Opmaak-tags kunnen worden gebruikt in een html-georiënteerde waarde, door de waarde met <html> te laten beginnen. Dit werkt voor FileIndex 1 tot 9.

Bijvoorbeeld: <b>.....</b> voor vet, <i>.....</i> voor cursief,  <u>.....</u> voor onderstreept, <br> voor een nieuwe regel.