Macro's

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  »No topics above this level«

Macro's

Vision kent een aantal modules voor enkelvoudige berekeningen. Soms is het echter wenselijk om een berekening een aantal keren achter elkaar te doen, met veranderende invoer. Om dit mogelijk te maken is Vision voorzien van een programmeertaal: een macrotaal.

De macro's worden opgeslagen als tekstbestanden. Voor het invoeren van een macro is een macro-editor beschikbaar.

Als invoer voor een macro dient het actuele netwerk, eventueel aangevuld met gegevens uit een Excel-bestand. De resultaten kunnen naar Excel worden geschreven of in tekstvorm worden gepresenteerd.

Zie:

Macro-editor

Berekeningen met macro's

Macro structuur en syntax

Objecten

Waarden

Variabelen

Standaardobjecten

Attributen

Macro commando's en parameters