Macrocommando Open

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Macro's > Macro: commando's en parameters > Macro: rapportagecommando's > Macro: rapportage naar Excel >

Macrocommando Open

Doel:

Openen van een bestaand werkboek.

Algemene notatie:

Open ( FileIndex , FileNaam )

Met het Open-commando wordt een bestaand Excel-bestand aan een FileIndex gekoppeld. Hierin is FileIndex een gehele waarde tussen 1 en 9. Dat betekent dat maximaal negen werkboekbestanden gelijktijdig geopend kunnen zijn.

Voorbeeld:

Open negen spreadsheet bestanden voor het inlezen van metergegevens in bestanden File1, File2, ... File9:

Loop ( Index , 1 , 9 , 1 )

Set ( FileNaam , 'D:\MijnDir\File' )

Add ( FileNaam , Index )

Add ( FileNaam , '.xlsx' )

Open ( Index , FileNaam )