Macrocommando Loadflow

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Macro's > Macro: commando's en parameters > Macro: berekeningscommando's >

Macrocommando Loadflow

Doel:

Berekening van de loadflow. Parameters betreffen groei, motorstart, transformatorregelingen, P- en Q-regelingen en percentages.

Algemene notatie:

Loadflow ( [jaar] , [extra] , [transformatorregelingen] , [P-enQ-regelingen] , [opwekking] , [belasting] , [PV] , [wind] , [zonnetijd], [traforegelingtactiek], [profielbestanden] )

De parameters mogen vanaf de laatste naar voren weggelaten worden. Bij het ontbreken geldt onderstaande defaultwaarde.

De parameters corresponderen met de instellingen van de loadflowberekening:

jaar: planjaar in verband met groei (default 0)

extra: waarde voor extended loadflow-berekening (default ''; mogelijk: '', 'ms', 'n-1', 'n-2', 'pf','pfp', 'prd')

transformatorregelingen: true/false voor wel/niet automatisch aanpassen van de transformatortrappenschakelaars (default true)

P-enQ-regelingen: true/false voor wel/niet toepassen van de condensator- en spoelregelingen en P- en Q-regelingen van belasting, PV, windturbine en accu (default true)

opwekking: opwekkingschalingspercentage (default 100)

belasting: belastingschalingspercentage (default 100)

PV: PV-schalingspercentage (default 100)

wind: windschalingspercentage (default 100)

zonnetijd: datumtijd als gebroken getal (rond de 44000; default 0/n.v.t.)

traforegelingtaktiek: 0:niets bijzonders; -1:naar lage spanning regelen; 1:naar hoge spanning regelen

profielbestanden: pad+bestandsnaam, eventueel voorzien van wildcards om meerdere bestanden te selecteren

Na een succesvolle uitvoering zijn de standaardobjecten Network.Result en Object.Result gelijk aan 'LF'.

De resultaten van de loadflow met profielen en de loadflow over een periode zijn alleen als exportbestand beschikbaar, met het commando ExportResult.

Loadflow met motorstart:

Loadflow( jaar , 'ms' , transformatorregelingen , P-enQ-regelingen )

De asynchrone motoren die 'selected' zijn zullen starten. Het attribuut Selected is binnen de macro wijzigbaar. Initieel hebben de 'selected'-attributen de waarde zoals ze in het netwerk geselecteerd zijn.

Berekende spanning en stromen zijn tijdens de motorstart.

Voorbeelden:

Uitvoeren loadflow voor jaar 3 en met transformatorregelingen ingeschakeld:

Loadflow ( 3 , , true , false )

Uitvoeren loadflow met variabelen voor jaar 5 en met transformatorregelingen uitgeschakeld:

Set( jaar, 5 )

Set( transformatorregelingen, false )

Loadflow ( jaar , , transformatorregelingen )

Uitvoeren loadflow met motorstart voor motor MijnMotor:

Set( AsynMot( 'MijnMotor' ).Selected , true )

Loadflow ( 0 , 'ms' )