Installatie en hardwaresleutel

Navigation:  Bijlagen >

Installatie en hardwaresleutel

Installatie van Vision

Het installeren van Vision op een computer gaat als volgt:

browse naar www.phasetophase.nl/downloads

start Visionxyz.exe, waarbij xyz voor het versienummer staat

installeer Vision Network analysis

installeer eventueel de software voor de PC-sleutel of netwerksleutel, zoals beschreven in het volgende hoofdstuk.

plaats de PC- of netwerksleutel in de USB-poort van de computer.

Installatie van de software voor de PC-sleutel of de netwerksleutel

Het gebruiksrecht van Vision wordt bepaald door de geleverde hardwaresleutel bij de programmatuur. Zonder PC-sleutel of netwerksleutel is Vision te gebruiken in de demonstratiemode. Het is dan niet mogelijk netwerkbestanden te bewaren en voor het uitvoeren van berekeningen is de netgrootte beperkt.

In deze paragraaf wordt het volgende toegelicht:

driver voor het geval dat Vision met een SuperPro-PC-sleutel is uitgerust.

geen driver nodig voor het geval dat Vision met een Unikey is uitgerust.

driver en een server voor het geval dat Vision met een SuperProNet-netwerksleutel is uitgerust.

opties voor de communicatie tussen Vision en de netwerksleutel.

Driver voor SuperPro-PC-sleutel

SuperproUSBSuperPro

Bij gebruik van Vision met een SuperPro-PC-sleutel moet de Sentinel-driver geïnstalleerd worden. Deze driver verzorgt de communicatie tussen de computer en de sleutel.

Installatie van de Sentinel-driver

browse naar www.phasetophase.nl/downloads

start: Sentinel System Driver Installer 7.6.0.exe

Unikey-PC-sleutel

unikey mini unikey-stdpgunikey-dual

Bij gebruik van Vision met Unikey-PC-sleutel behoeft niets geïnstalleerd worden.

Protection Server (spnsrvnt.exe) voor SuperProNet-netwerksleutel

SuperProNet

Bij gebruik van Vision met SuperProNet-netwerksleutel is het installeren van de Sentinel-driver en de Sentinel Protection Server, op de computer waar zich de netwerksleutel bevindt, noodzakelijk. De driver verzorgt de communicatie tussen de computer en de netwerksleutel; de server verzorgt de communicatie tussen de computer en de clients volgens het UDP-protocol via poort 6001. Op de clients behoeft niets geïnstalleerd te worden.

Installatie van de Sentinel-driver en de Sentinel Protection Server

browse naar www.phasetophase.nl/downloads

start: Sentinel Protection Installer 7.7.0.exe

kies: Custom

deselecteer: Sentinel Keys Server

deselecteer: Sentinel Security Runtime.

De driver en de server zijn beide geïnstalleerd.

Instellingen in Vision

Met Bestand | Opties | Netwerksleutel kunnen instellingen voor het gebruik van de netwerksleutel worden gewijzigd.

Maximaal vier SuperProNet's en/of Licensing services kunnen worden opgegeven.