Afdrukken en rapporteren

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Gebruikersinterface >

Afdrukken en rapporteren

Het netwerk en de informatie van de componenten kunnen in diverse vormen worden afgedrukt. Ook kan naar Excel worden geëxporteerd. De indeling kan door de gebruiker zelf gedefinieerd worden.

Afdrukken netwerkschema

Met Bestand | Afdrukken | Afdrukken wordt naar keuze het geselecteerde deel van het netwerk of het hele blad of alle bladen grafisch afgedrukt.

Met Bestand | Afdrukken | Afdrukvoorbeeld wordt de afdruk eerst op het scherm getoond.

Alle geselecteerde objecten worden in hun geheel afgedrukt.

Afdruk-opties zijn op te geven in de Opties bij Afdrukken. Zie Opties, Afdrukken.

Scherm afdrukken

Naast de methode om geselecteerde objecten grafisch af te drukken bestaat de mogelijkheid om het op het beeldscherm zichtbare gedeelte van het netwerk af te drukken. Eventueel gedeeltelijk zichtbare componenten worden daarbij ook gedeeltelijk afgedrukt. Dit kan met Bestand | Afdrukken | Scherm afdrukken.

Rapporteren

Gegevens van het netwerk, invoer en berekende resultaten, kunnen in rapporten worden bekeken en afgedrukt.

Met Bestand | Afdrukken | Rapporteren worden gegevens van geselecteerde componenten in rapportvorm op het scherm of in Excel weergegeven. Het rapport kan vervolgens worden bewaard of afgedrukt.

Rapporten kunnen worden gedefinieerd bij Extra | Definities | Rapporten.

De gebruiker kiest een van tevoren gedefinieerd rapport. Het Vision-rapport is standaard aanwezig.

Vervolgens verschijnt het rapportinstellingen-formulier. Hierin geeft u op:

Doel: tekst, Word of Excel.

Sortering: op naam, ID, tracé of resultaat.

Inhoud: rapportage van alle componenten of alleen de geselecteerde componenten.

Blad: rapportage over alleen het actieve blad of over alle bladen van het netwerk.

Overig: rapportage van netwerkeigenschappen, netwerkcommentaar, netwerkhyperlinks, andere berekeningen en grafische afbeelding.

Met F3 wordt de laatst uitgevoerde rapportage herhaald.