Voorbereiden

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Gebruikersinterface > Toepassingsmenu >

Voorbereiden

Informatie

Bestand | Voorbereiden | Informatie geeft een overzicht van de omvang van het huidige netwerk.

Eigenschappen

Enkele eigenschappen van het net kunnen met het netwerkbestand worden opgeslagen met Bestand | Voorbereiden | Eigenschappen.

Algemeen

Algemene eigenschappen zijn: klant, plaats, regio, land, project, omschrijving, versie, status, door en datum.

Onzichtbare bijzonderheden

Een lijstje van kenmerken van bijzonderheden die niet worden getoond in de views en rapporten. Het is mogelijk de kenmerken met de hand in te vullen of de kenmerken te selecteren uit de lijst van reeds gebruikte kenmerken.

Mutatiehistorie

Per datum een zeer korte omschrijving van wat er gemuteerd is en door wie.Tevens kan met behulp van de checkbox ingesteld worden dat Vision hier automatisch om vraagt voor het opslaan van het netwerk.

Geautoriseerde gebruikers

Een lijstje van gebruikers die geautoriseerd zijn om het netwerkbestand op te slaan. De gebruikersnamen zijn de Windows-gebruikersnamen.

Commentaar

Bestand | Voorbereiden | Commentaar biedt de mogelijkheid om in vrije tekstvorm noodzakelijke achtergrondinformatie op te slaan.

Hiertoe staat een tekstformulier ter beschikking. Indien in de Opties bij Editor, Algemeen de optie 'Commentaar tonen' is aangevinkt, wordt iedere keer bij het openen van het netwerkbestand het commentaar op het scherm getoond. Het commentaar kan ook worden afgedrukt.

Hyperlinks

Bestand | Voorbereiden | Hyperlinks biedt de mogelijkheid om een aantal referenties naar documenten, spreadsheets, afbeeldingen of web-adressen bij een netwerkbestand op te nemen. Deze referenties zijn geïmplementeerd als hyperlinks.

In het formulier kan een nieuwe hyperlink worden ingevoegd door de cursor in het vrije veld te plaatsen of in het laatste reeds gedefinieerde veld en de cursor-toets 'naar beneden' eenmaal in te drukken. Dan verschijnt een nieuwe regel, waar een kenmerk en de lokatie kunnen worden ingevoerd.

Door met rechts op een hyperlink te klikken verschijnt een menuutje. Met 'Bladeren' wordt de verkenner opgestart om een bestand te selecteren. Met 'Ga naar' wordt het bijbehorende programma opgestart om de informatie zichtbaar te maken.

Kenmerk is een beschrijving van de link in tekst.

Lokatie is de verwijzing naar een bestand of een web-adres.

Voorbeelden:

'C:\Mijn documenten\documentatie.docx',

'C:\Mijn afbeeldingen\onderstation.png',

'www.phasetophase.nl'.

Variabelen

Bestand | Voorbereiden | Variabelen biedt de mogelijkheid om netwerkvariabelen te definiëren met naam en waarde.

De variabelen kunnen door middel van hun naam tussen procentjes gebruikt worden in:

de waarde van een bijzonderheid

de bestandsnaam van een metingenbestand van een meetveld

Controleren

Controleren op afwijkende waarden in een netwerk wordt gedaan met Bestand | Voorbereiden | Controleren.

Afwijkende waarden die niet leiden tot fouten bij een berekening, genereren een waarschuwing of een informatiemelding.

Informatiemeldingen worden gegenereerd over:

Diverse eilandknooppunten

Element met een stroom > 1000 A

Kabel met belastbaarheid > 1500 A

Kabel met lengte < 10 m

Parallelle kabels met afwijkende lengte

Verbinding als link

Schakelaar met belastbaarheid > 3500 A

Waarschuwingen worden gegenereerd over:

Knooppunt met gelijktijdigheid < 0.1

Knooppunt met gelijktijdigheid > 1

Veel eilandknooppunten

Netvoeding zonder kortsluitvermogen

Element zonder ingesteld vermogen

Element met slechte cosinus phi

Transformatorbelasting met veel kleinverbruikers

Transformatorbelasting met vermogen > 2 * transformatorvermogen

Kabel met lengte > 4 maal de hemelsbrede afstand

Kabeldeel met kleine nominale spanning

Kabeldeel met weerstand < 0.01 Ohm/km

Kabeldeel met weerstand > 10 Ohm/km

Kabeldeel met reactantie > 1 Ohm/km

Kabel met belastbaarheid < 10 A

Kabel met geografische coördinaten niet aansluitend

Kabel met geografische lengte afwijkend

Tak met geen of onjuiste homopolaire impedantie

Maastransformator

Lastschakelaartype afwijkend van het railtype

Vermogenschakelaartype afwijkend van het railtype

Schakelaar of beveiliging in element met kleine belastbaarheid

Beveiliging met een uitschakelstroom > 1,5 * kabelbelastbaarheid

Differentiaalbeveiliging met minder dan twee meetpunten

Beveiliging zonder instelling

Dubbele ID's

Onbekend veld

Veld vaker aangesloten

Foutmeldingen worden gegenereerd over:

Kabel met lengte < hemelsbrede afstand

Klokgetallen die niet kloppen

Door in het lijstje met foutmeldingen op een regel te dubbelklikken met de linkermuisknop, wordt in het netwerk naar het betreffende object gesprongen.

Eenmaal gecontroleerd en goed bevonden, kan per object per test het opnieuw signaleren van de waarde onderdrukt worden, door een bijzonderheid op te nemen met het kenmerk 'gecontroleerd'.

Als waarde kunnen de volgende teksten gebruikt worden: gelijktijdigheid, stroom, vermogen, cos, verbruikers, lengte, geo, hoofdgeleider, aardscherm, hulpader, weerstand, belastbaarheid, parallel, maas, beveiliging, type, ID en veld.