Type-viewer

Navigation:  Gebruikersinterface > Extra >

Type-viewer

Met Extra | Definities | Type-viewer kunnen de parameters van alle componenten in het componenttypenbestand worden bekeken. De parameters kunnen met de Typeviewer niet worden gewijzigd. Voor wijzigingen in het Excel-objecttypenbestand moet het programma Microsoft Excel gebruikt worden.

Opnieuw inlezen

Nadat het typenbestand buiten Vision is gewijzigd, terwijl Vision open staat, moet het opnieuw worden ingelezen. Dit kan met behulp van de knop Opnieuw inlezen, waarna de gewijzigde typen beschikbaar zijn voor nieuwe bewerkingen.

Types in het netwerk

Het is ook mogelijk om de typegegevens van alle componenten in het actuele netwerk of in alle netwerken gezamenlijk te bekijken. Kies hiertoe links onder bij Types de naam van het netwerkbestand resp. "Alle netwerken".

Typeviewer

Controleren

De objecttypen die getoond worden, kunnen op basisfouten gecontroleerd worden met de knop Controleren.

Exporteren

De objecttypen die getoond worden, kunnen geëxporteerd worden naar Excel met de knop Exporteren. Het formaat is gelijk aan het gebruikelijke formaat van een typenbestand.

Dit bestand kan als aanvullend typenbestand worden opgegeven in de opties, of records hieruit kunt u toevoegen aan het basistypenbestand.

Zie Typenbestand.