Gebruik van het typenbestand

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Gebruikersinterface >

Gebruik van het typenbestand

Tijdens het opbouwen of wijzigen van een netwerk wordt de gebruiker ondersteund door een typenbestand met de voorheen vaste naam Types.xlsx, waarin gegevens van objecten (componenten) zijn opgenomen. Dit moet een niet-beveiligd bestand zijn. Bij het starten van Vision worden alle objecttypen uit het typenbestand ingelezen in het geheugen. Alle gegevens van het typenbestand kunnen worden bekeken met de Typeviewer.

Aanmaken en wijzigen van eigen typen

In het typenbestand zijn typegegevens opgenomen, die door de gebruiker zelf worden kunnen worden aangevuld en gewijzigd. Het wijzigen van het objecttypenbestand vindt plaats met Microsoft Excel.

Bekijken en exporteren van typegegevens

Het is mogelijk de typegegevens van alle componenten in het actuele netwerk te bekijken en te exporteren naar een spreadsheet. Op deze manier kunnen eenvoudig toevoegingen aan het basistypenbestand worden gemaakt. Zie: Typeviewer.

Lokatie van het typenbestand

Standaard maakt Vision gebruik van het typenbestand Types.xlsx in de map waar Vision geïnstalleerd is, bijvoorbeeld C:\Program files (x86)\Vision. Het typenbestand kan ook naar een andere map op de computer of op een netwerkschijf verplaatst worden. In dat geval moet het pad naar die map worden ingevuld in de Opties bij Bestandslokaties.

Aanvullend typenbestand

Het is mogelijk de basiscomponenttypen uit te breiden met drie gebruikers-eigen componenttypenbestand. Indien typenamen (met afwijkende gegevens) in beide bestanden voorkomen, wordt de voorkeur gegeven aan het basistype. De gegevens van het aanvullende type worden dan niet ingelezen.

Types

Na het wijzigen van de bestandslokatie(s) wordt gevraagd of de componenttypenbestanden opnieuw moeten worden ingelezen, zodat de gegevens direct beschikbaar zijn voor gebruik.

Zie:

Type

Alias