Opties, Editor, Algemeen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Opties > Opties, Editor >

Opties, Editor, Algemeen

Taal

Mogelijke talen zijn Nederland en Engels. Vision gaat meteen over in de gekozen taal. Bij keuze voor 'nationaal' wordt de taal bepaald door een Windows-instelling.

Netwerkbestand

Vergrendeling:Elk netwerkbestand dat geopend is, wordt voor alle andere gebruikers op "alleen lezen" gezet, zodat niet twee verschillende gebruikers hetzelfde bestand kunnen wijzigen.
Commentaar tonen na openen:Na het openen van een netwerk wordt automatisch het commentaar getoond.
Verifiëren na opslaan:Het netwerkbestand wordt na opslaan nog even gelezen om te controleren of het daadwerkelijk goed is opgeslagen.
Backup-interval:Tijdens het werken met Vision kan periodiek een backup van het huidige netwerk gemaakt worden, door het interval in minuten groter dan nul te kiezen. De backup-bestanden heten ~netwerk.~vnf, waarbij 'netwerk' de naam van het huidige netwerk is. De bestanden worden geplaats in de hiervoor opgegeven map bij bestandslocaties. Bij het normaal beëindigen van Vision worden deze bestanden verwijderd.

Bewerken

Een aantal bewerkingsfuncties kan worden uitgeschakeld, zodat het net en de berekende resultaten worden beveiligd:

Niet bewerken in Result mode:Een beveiliging, zodat nadat een berekening is uitgevoerd de resultaten niet verloren gaan door een onbedoelde bewerkingsactie. De gebruiker moet eerst bewust de edit-mode kiezen.
Niet verplaatsen:Een beveiliging, zodat de objecten op het scherm niet per ongeluk verplaatst kunnen worden.
Objectteksten herplaatsen bij verplaatsen:Teksten bij takken en elementen kunnen door aanvinken van deze optie na elke verplaatsing weer op de standaardpositie worden geplaatst. Zo niet, dan verschuiven deze teksten met de aangrijpingspunten op de knooppunten mee.

Selecteermode

Actieve blad:Selecteren van objecten alleen op het actieve blad
Alle bladen:Selecteren van objecten op alle bladen. Dit heeft o.a. gevolgen voor de functies tracé en route selecteren.

Muismode

Selecteren:Muis verplaatsen met ingedrukte linkermuisknop is selecteren
Scrollen:Muis verplaatsen met ingedrukte linkermuisknop is scrollen

Eenheden vermogen

Dit betreft de invoer van vermogens in de formulieren en bij uitvoer. Gebruikelijk voor transportsystemen is: MVA, MW en Mvar. Gebruikelijk voor distributienetten is: kVA, kW en kvar.

Items in invoerformulieren

De zichtbaarheid van verschillende items in de componentformulieren kan worden ingesteld. Hierdoor kunnen de formulieren ‘rustiger’ worden gemaakt. De zichtbaarheid van de volgende tabbladen kan worden ingesteld:

Bijzonderheden

Notitie

Selectie

Betrouwbaarheid

Variaties

De keuzemogelijkheden zijn:

nooit

als toegepast

altijd

Bij ‘als toegepast’ wordt het tabblad alleen getoond als er al iets is ingevuld.

Parameter-berekening-indicatie: De labels van de parameters worden in de componentformulieren door middel van een blauwe kleur gemarkeerd, als ze bij de snelle berekening (optioneel) gebruikt worden.

Menu

Het hoofdmenu kan iets kleiner gemaakt worden door enkele lintbladen te verbergen.