Navigation:  Berekeningen > Netopeningoptimalisatie >

Berekening

Er zijn geen instellingen vereist voor het uitvoeren van deze berekening.

De berekening wordt uitgevoerd voor de vier presets van belastingssituaties: nacht, ochtend, middag en avond. Omdat deze vier even lang duren, kan na afloop het gemiddelde verlies berekend worden.

De berekening start met het berekenen van het netverlies van de uitgangssituatie. Vervolgens wordt van alle netopeningen achtereenvolgens bekeken of een alternatieve netopening tot minder verlies leidt. Hiertoe worden vanaf elke netopening in beide richtingen de naastgelegen kabels afgelopen, waarbij telkens een schakelaar wordt geopend en het netverlies wordt uitgerekend. Het proces stopt bij een knooppunt met vier of meer takken daaraan of na zes kabels.

Zie ook:

Algemeen

Resultaat