Macrocommando View

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Macro's > Macro: commando's en parameters > Macro: rapportagecommando's > Macro: rapportage naar objecten >

Macrocommando View

Doel:

Afdrukken van een of meer macro-resultaten en vrije tekst naast een object in het netschema.

Let op:

Dit werkt alleen als de macro als bestand vanuit het berekeningsmenu wordt uitgevoerd.

Dit werkt dus niet als de macro vanuit de macro-editor wordt uitgevoerd.

Algemene notatie:

View ( Object, waarde1 [ , waarde2 [ , waarde3 … ]  ]  )

Voorbeeld:

Afdrukken P1, Q1 en I1 op één regel bij elke tak:

loadflow ( 0 , , true , false )

for(branch,a)

view(a,'P=',a.P1,'MW, Q=',a.Q1,'MW, I=',a.I1,'A')

end

Bovenstaand drukt de tekstregel b af bij elke tak. In onderstaand voorbeeld voor twee takken in het demo-net:

Macro_View