Macrocommando Text

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Macro's > Macro: commando's en parameters > Macro: rapportagecommando's > Macro: rapportage naar tekstvenster >

Macrocommando Text

Doel:

Afdrukken van een of meer waarden als hele regel naar een tekst.

Algemene notatie:

Text ( waarde1 [ , waarde2 [ , waarde3 … ]  ]  )

Het is mogelijk om meer dan één waarde af te drukken. In dat geval worden de onderlinge waarden gescheiden door een komma. Indien als waarde een object wordt ingevuld, wordt in het uitvoerbestand de soort van het object en de naam van het betreffende object afgedrukt. Het format kan direct achter de waarde worden ingevuld.

De tekst wordt na afloop van de macro automatisch op het scherm vertoond, waarna de gebruiker het zelf kan opslaan. Er zijn geen specifieke commando's om de tekst te formatteren.

De tekst kan ook automatisch opgeslagen worden via het text-commando, door de regel te laten beginnen met "SaveAs " gevolgd door de bestandsnaam.

Voorbeeld:

Voer een n-1 analyse uit voor alle takken in selectie ‘MS-net’ en presenteer de spanning van knooppunt ‘MijnKnooppunt’:

Set( jaar, 2003 )

Text'Resultaten N-1 analyse voor jaar: ' , jaar )

Text'Uitvallende tak:     Spanning (p.u.):' )

ForSelectionBranch'MS-net' ), uitvallendetak )

Set( uitvallendetak.FirstSwitch, open )

Loadflow0, , true )

Text( uitvallendetak , '     'Node'MijnKnooppunt' ).Upu )

Set( uitvallendetak.FirstSwitch, closed )

End

Text( 'SaveAs c:\temp\resultaten.txt' )

Bovenstaand voorbeeld levert de platte tekst:

Resultaten N-1 analyse voor jaar:        2003

Uitvallende tak:     Spanning (p.u.):

Link     1.0199

Kabel MSStat - Stat1 wit     0.9798

Kabel MSStat - Stat1 zwart     0.9798

Kabel MSStat - Stat4 zwart     0.9906

Kabel MSStat - Stat4 wit     0.9906

Kabel Stat4 - Stat3     0.9505

Kabel Stat4 - Hoofdrail     0.9833

Kabel Stat1 - Stat3 wit     0.966