Macrocommando FaultAnalysis

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Macro's > Macro: commando's en parameters > Macro: berekeningscommando's >

Macrocommando FaultAnalysis

Doel:

Berekening van de storingsanalyse voor geselecteerde knooppunten en takken. Parameters betreffen transformatorregelingen, P- en Q-regelingen en percentages.

Algemene notatie:

FailureAnalysis ( [transformatorregelingen], [P-enQ-regelingen], [opwekking], [belasting], [PV], [wind], [zonnetijd], [traforegelingtactiek] )

De parameters mogen vanaf de laatste naar voren weggelaten worden. Bij het ontbreken geldt onderstaande defaultwaarde.

De parameters corresponderen met de instellingen van de storingsanalyse:

transformatorregelingen: true/false voor wel/niet automatisch aanpassen van de transformatortrappenschakelaars (default true)

P-enQ-regelingen: true/false voor wel/niet toepassen van de condensator- en spoelregelingen en P- en Q-regelingen van belasting, PV, windturbine en accu (default true)

opwekking: opwekkingschalingspercentage (default 100)

belasting: belastingschalingspercentage (default 100)

PV: PV-schalingspercentage (default 100)

wind: windschalingspercentage (default 100)

zonnetijd: datumtijd als gebroken getal (rond de 44000; default 0/n.v.t.)

traforegelingtaktiek: 0:niets bijzonders; -1:naar lage spanning regelen; 1:naar hoge spanning regelen

Na een succesvolle uitvoering zijn Network.Result en Object.Result gelijk aan 'FAILA'.

Het attribuut Selected is binnen de macro wijzigbaar. Initieel hebben de 'selected'-attributen de waarde zoals ze in het netwerk geselecteerd zijn.

Voorbeeld:

failureanalysis(TRUE,TRUE,100,100,100,100,0)

for(node,eenknooppunt)

if (eenknooppunt.result,=,'FAILA')

text(eenknooppunt)

if (eenknooppunt.switchedbranch1,<>,NIL)

text(eenknooppunt.switchedbranch1)

end

if (eenknooppunt.switchedbranch2,<>,NIL)

text(eenknooppunt.switchedbranch2)

end

text()