Phase to Phase logo 261px

ICT voor elektriciteitsnetten
 

Vision World of Energy

De electriciteitsvoorziening in Nederland is in het algemeen bijzonder betrouwbaar. Toch is dat ook hier niet vanzelfsprekend. De netten zijn in de loop van vele jaren organisch gegroeid en bestaan uit uiteenlopende componenten. Zelfs voor professionals zijn de netten moeilijk te doorgronden.

De situatie wordt extra gecompliceerd, nu massaal zonnepanelen, windmolens, elektrische auto's en warmtekrachtcentrales aangesloten worden. Tegelijkertijd wordt het belangrijker dat ook leken – tuinders, burgers of politici – meer over de (on-)mogelijkheden van een elektriciteitsnet begrijpen.

Phase to Phase ontwikkelt toepassingen met natuurgetrouwe, virtuele electriciteitsnetten die de communicatie tussen leken en professionals verbeteren, door onzichtbare processen zichtbaar en begrijpelijk te maken.

Placeholder image
Placeholder image

Zelf centrales of windmolens aansluiten

Wat zijn de gevolgen van het aansluiten van een windmolenpark of het afkoppelen van kolencentrales? Vision World of Energy maakt het op landelijk, regionaal of lokaal niveau inzichtelijk.

Placeholder image

Kunnen de buren ook elektrisch gaan rijden?

In het Watt connects demonstratiecentrum maken bezoekers op interactieve wijze kennis met smart grids. In een workshop zien ze direct wat in een net gebeurt als ze 's avonds hun auto willen opladen.