Home Nieuws Snelle loadflowberekening in Gaia 8.8.1

Snelle loadflowberekening in Gaia 8.8.1

Vanaf Gaia LV Network Design 8.8.1 heeft u nu de mogelijkheid om te kiezen voor een snellere loadflowberekening van een netwerk. Deze optie is tot zes keer sneller en is met name interessant voor globale berekeningen als een exacte berekening niet direct nodig is. Zo kunt u bijvoorbeeld snel de loadflow berekenen van de samenvoeging van meerdere grote netten. Of een scenario doorrekenen voor een moment in de relatief verre toekomst.

Deze nieuwe functie levert resultaten die maximaal 10 procentpunt afwijken van de normale berekening. In veel gevallen is dit nauwkeurig genoeg voor een eerste snelle doorrekening. Gebruikers hebben in Gaia 8.8.1 dus een pragmatische functie voor het snel berekenen van de loadflow. De gebruiker moet hiervoor bewust kiezen; standaard doet Gaia de normale, nauwkeurige loadflowberekening.

Naast de snelle loadflowberekening biedt Gaia 8.8.1 onder meer een snellere berekening van de aanrakingsveiligheid dankzij parallel-processing. Lees voor alle verbeteringen in Gaia 8.8.1 de release notes.

Gepubliceerd: 16 oktober 2024