Schalen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Gebruikersinterface > Verplaatsen van objecten >

Schalen

Een geselecteerd deel van het netwerk kan worden geschaald met een factor ten opzichte van een punt.

Hierdoor is het mogelijk om het netwerk te vergroten of te verkleinen.

Het is ook mogelijk om het netwerk te spiegelen, door een negatieve factor op te geven.

Van het geselecteerde netdeel kan de grootte op twee manieren worden veranderd.

Vanuit het netwerkformulier:

selecteer het netdeel dat moet worden geschaald

klik met de rechtermuisknop op de plaats ten opzichte waarvan het netdeel moet worden geschaald

kies Schalen uit het menu

vul de schalingsfactor voor de X- en Y-richting in

vul de objectgrootteschalingsfactoren en tekstgrootteschalingsfactor in.

Vanuit het menu:

klik met de linkermuisknop op de plaats ten opzichte waarvan het netdeel moet worden geschaald

selecteer het netdeel dat moet worden geschaald, zonder met de linkermuisknop te klikken

kies Start | Bewerken | Grafisch | Schalen.