Beveiliging voor Stedin: Algemeen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Berekeningen > Beveiliging > Beveiliging voor Stedin >

Beveiliging voor Stedin: Algemeen

Er worden kortsluitingen gesimuleerd op alle knooppunten, kabels en verbindingen. De functie simuleert kortsluitingen van verschillende aard en met verschillende boogweerstand.

De berekening wordt gestart met: Berekenen | Beveiliging | Stedin | Analyse.

De berekening wordt uitgevoerd voor alle knooppunten, kabels en verbindingen.

Opties

In de Opties (Berekening | Netanalyse | Algemeen) moet worden gedefinieerd op hoeveel punten in kabels en verbindingen een kortsluiting moet worden gesimuleerd. Standaard is het Aantal kabel-/verbindingsstappen gelijk aan nul. Het maximum is 9. Een optie is opgenomen om ook vlakbij de knooppunten een kortsluiting in de kabel of verbinding te simuleren, op respectievelijk 1% en 99% van de lengte.

Ook moet het Foutsoortaandeel worden gespecificeerd. Dit is een reeks van getallen waarmee de gebruiker aangeeft welke foutsoorten moeten worden berekend. De waarde van de aandelen is niet van belang.

Een optie, op tabblad Beveiligingsanalyse, betreft waarden voor de weerstand op de foutplaats. Naar keuze 0 Ohm en twee additionele weerstandswaarden.

De tweede additionele waarde wordt niet bij kabels gebruikt. Deze tweede additionele waarde wordt verdubbeld in de berekening van eenfasefouten.

Een optie, op tabblad Beveiligingsanalyse, betreft het niveau van sequentieel weigerende vermogenschakelaars (0 of 1):

weigerniveau 0: analyse van weigerende schakelaars wordt niet uitgevoerd

weigerniveau 1: analyse wordt voor één weigerende schakelaar uitgevoerd

Zie ook:

Berekening

Resultaat