Analyse

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Berekeningen > Beveiliging > Beveiliging voor Enexis >

Analyse

Selecteer eventueel een aantal objecten.

Start de berekening met: Berekenen | Beveiliging | Enexis | Analyse.

In het berekeningsinstellingenformulier kunnen de schalingspercentages voor belasting en opwekking worden opgegeven. Ook of de analyse moet worden uitgevoerd op de geselecteerde objecten of op alle objecten. Ook de foutsoorten en het laten weigeren van vermogenschakelaars kan hier ingesteld worden.

De analyse simuleert vele botte kortsluitingen, op (geselecteerde) knooppunten en in (geselecteerde) kabels, met verschillende foutsoorten.

Bij kabels worden de kortsluitingen in principe om de 100 meter gemaakt. Bij korte kabels worden echter vijf plaatsen getest. Bij lange kabels worden 40 plaatsen gebruikt.

Tijdens de uitschakelsequentie wordt gekeken naar:

Welke beveiligingen schakelen uit op welke tijd

Thermische belasting van takken en schakelaars (I²t)

Stroom in takken en schakelaars na afloop

De analyse berekent per kortsluiting:

Niet afgeschakelde kortsluiting

Niet selectief afgeschakelde kortsluiting

Uitgeschakelde vermogenschakelaars

Aanspreekfactoren van de beveiligingen  (I / I>)

Overbelaste takken

Overbelaste schakelaars

Niet-beschikbare transportknooppunten en aantal niet-beschikbare distributieknooppunten

RESULTATEN

Netwerk

Na het uitvoeren van de analyse worden resultaten als tekst in het schema weergegeven.

Voor knooppunten en kabels zijn de resultaten:

Aantal keer (of lengte) niet afgeschakeld

Aantal keer (of lengte) niet selectief

Aantal keer overbelast door een kortsluiting (ergens anders)

Kleurindicatie

Knooppunten en takken worden bij problemen in kleur weergegeven.

De kleurkeuze vindt plaats in de Opties, bij Berekening | Algemeen.

Oorzaakobject

Probleem

Kleurindicatie

Knooppunt of kabel

Niet selectief

Hoog

Knooppunt of kabel

Niet afgeschakeld

Hoger

Gevolgobject

Probleem

Kleurindicatie

Kabel of schakelaar

Overbelast

Waarschuwing

Algemeen

Met Berekenen | Resultaten | Overzicht wordt een overzicht gegeven van knooppunten en kabels die een beveiligingsprobleem hebben. Dit is:

niet afgeschakeld

niet selectief

veroorzaakt overbelasting

Details

Met Berekenen | Resultaten | Details (of met rechts klikken op een object in de resultmode) wordt van geselecteerde knooppunten en kabels informatie weergegeven in een formulier.

Met de knop "Details" worden de beveiligingsitems getoond in een tabel.

Eén regel per kortsluiting.

De resultaten per kortsluiting zijn:

De foutafstand (alleen bij kabel)

De foutsoort

Eventueel welke vermogenschakelaar weigert

Of de kortsluiting niet afgeschakeld wordt

Of het afschakelen niet selectief is

De schakelaars die daadwerkelijk uitschakelen

De aanspreekfactoren van de beveiligingen die daadwerkelijk uitschakelen

De thermisch en/of stroom-overbelaste takken

De thermisch en/of stroom-overbelaste schakelaars

De niet-beschikbare transportknooppunten

Het aantal niet-beschikbare distributieknooppunten

Klik ergens met rechts om via het popupmenu het filter aan te zetten en stel daarna het filter in.

Exporteren

De resultaten kunnen geëxporteerd worden naar Excel met Berekenen | Resultaten | Exporteren. De export is een rapportage van alle kortsluitingen in objecten, in een vast formaat, op twee werkbladen: Knooppunten en Kabels.