Phase to Phase logo 261px

ICT voor elektriciteitsnetten
 
 

Nieuwsarchief

Vision Gebruikersdag 2023 in Papendal

Samen met ongeveer 120 deelnemers beleefden we  op 5 april een bijzonder inspirerende Vision Gebruikersdag! 

Nieuw dit jaar was een interactief onderdeel waarbij de aanwezige Vision-gebruikers hun ideeën deelden voor de verdere ontwikkeling van Vision Network Analysis. Heel mooi om op deze manier met elkaar in gesprek te gaan en het leverde waardevolle input op die wij implementeren in onze roadmap. 

Daarnaast presenteerden onder andere Anton Ishchenko, Mark Hagers en Sai Suprabhath Nibhanupudi de laatste ontwikkelingen rondom Vision Network Analysis.

 Dank aan de dagvoorzitters At Keet en Frans Provoost en de sprekers. En speciale dank aan alle aanwezige Vision-gebruikers voor hun bijdrage aan deze dag.

Gaia Gebruikersmiddag 2022 in Papendal

Woensdag 23 november organiseerden we de jaarlijkse Gaia Gebruikersmiddag. Onze collega’s en enkele Gaia-gebruikers van Alliander, Enexis en Stedin presenteerden de laatste ontwikkelingen rondom Gaia 8.4 en LS-netrekenen. Zo’n 90 Gaia-gebruikers waren aanwezig op deze inspirerende middag.

Onderwerpen zoals het modelleren van weerstandsbeïnvloeding, buurtgericht Gaia-rekenen voor toekomstbestendige LS-netten en capaciteitsanalyse van laagspanningsnetten passeerden de revu. De sfeer was goed en de pauzes boden een goede gelegenheid om bij te praten. Het was weer een mooie middag om elkaar te informeren en te inspireren.

Benieuwd hoe zo’n gebruikersmiddag eruit ziet en waarom Gaia-gebruikers hier graag naartoe komen? Bekijk hier de aftermovie.

Even voorstellen

Mitch Terpak is op 21 november 2022 begonnen als Software Engineer.

“Dit jaar heb ik mijn studie informatica bij Avans afgerond. Nu ga ik bij Phase to Phase werken aan het verbeteren van de compatibiteit van Vision en Gaia. Van elektriciteit weet ik nog niet zo veel en ik ben dan ook direct begonnen aan het Phase to Phaseboek. Dit wordt mijn eerste ‘echte’ baan, al heb ik mijn studie betaald met een baantje bij de Efteling.”
mitch.terpak@phasetophase.nl

Mark

Vision Gebruikersdag 2022 in Papendal

Woensdag 13 april 2022 hebben we met zo'n 120 Vision-gebruikers kennis en ervaringen gedeeld op de Vision Gebruikersdag. Wij vonden het fijn om iedereen weer samen te zien in Hotel Papendal. Dat maakte het een extra inspirerende dag!

Dit jaar was de eerste keer, maar van nu af zullen we de Vision Gebruikersdag in het voorjaar plannen. De Gaia Gebruikersmiddag blijft als vanouds in oktober/november.

Vision Gebruikersdag 2022

Nieuwe partner bij de ontwikkeling van Vision Cloud Solution: Westland Infra

Met gepaste trots verwelkomen wij Westland Infra Netbeheer als nieuwe partner in de Gebruikersgroep van Vision Cloud Solution. Deze Zuid-Hollandse netbeheerder heeft Vision Cloud Solution in gebruik genomen en participeert nu in de ontwikkeling van het platform. De functionaliteit van deze cloudapplicatie wordt continu uitgebreid in nauwe samenwerking met de Gebruikersgroep die bestaat uit Stedin, Rendo, Enexis en Cogas … Lees verder

Overeenkomst Westland Infra en Phase to Phase
Sai

Even voorstellen

In januari 2022 is Sai Suprabhath Nibhanupudi bij Phase to Phase begonnen als Scientific software & data engineer.

“Na mijn bachelor in India kreeg ik de mogelijkheid mijn master aan de TU in Delft te doen. Voor mijn thesis State Estimation in MV Distribution Networks was Anton Ischchenko één van de mentors. Nu zijn we collega’s bij Phase to Phase en ga ik mijn theoretische kennis omzetten in praktische toepassingen – bijvoorbeeld in modules voor Vision Network Analysis.”
sai.suprabhath@phasetophase.nl

“Netten voor distributie van elektriciteit” weer verkrijgbaar!

Packshot boek

De derde druk van “Netten voor distributie van elektriciteit” was snel uitverkocht. We hebben dus een vierde editie laten drukken, te bestellen bij bol.com.

Het boek blijft ook integraal op onze site beschikbaar.

Gebruikersmiddag Gaia 2021 in Papendal op woensdag 27 oktober

Na de digitale editie vorig jaar, konden we elkaar in 2021 weer (face to face) op locatie ontmoeten tijdens onze jaarlijkse Gaia gebruikersmiddag. Een inspirerende middag over hoe wij als sector de LS-distributienetten van de toekomst vormgeven.

 Het afgelopen jaar – en daarmee de gebruikersmiddag – heeft in het teken gestaan van het GM-belastingmodel, aanraakveiligheid, automatische nettoets, engineeren in Vision Cloud Solution en het samenkomen van rekenmodellen met meterdata. Uiteraard hoort daarbij de doorontwikkeling van Gaia en een onderstreping over hoe wij als sector in verbinding zijn en blijven.

Gaia Gebruikersmiddag 2021
Scherm VCS 2

Vision Cloud Solution is nu uitgebreid naar het middenspanningsniveau, en er zijn nu kaartondergronden met PDOK Topo en PDOK Luchtfoto’s beschikbaar.

Release Vision Cloud Solution 2.0.

Vision Cloud Solution is uitgebreid naar het middenspanningsniveau. Deze uitbreiding is op verzoek van Enexis gerealiseerd en is voor alle Vision Cloud Solution partners beschikbaar. Vision- en Gaia-berekeningen komen hierdoor samen in één webapplicatie.

In deze eerste versie wordt bij het uploaden van een MS-net van twee uitersten de load flow berekend: maximale belasting en minimale opwek, en andersom. Deze functionaliteit wordt stapsgewijs in nauwe samenwerking met de Gebruikersgroep uitgebreid. 

Enexis Netbeheer en Coteq worden partner bij doorontwikkeling Vision Cloud Solution

Netbeheerders Enexis en Coteq hebben zich in het voiorjaar van 2021 als partner aangesloten bij Phase to Phase voor de ontwikkeling van Vision Cloud Solution. De functionaliteit van deze cloudapplicatie wordt continu uitgebreid in nauwe samenwerking met de gebruikers. De komst van beide netbeheerders is een welkome bijdrage aan de innovatiekracht van de Gebruikersgroep, waarin ook Stedin, Enduris en Rendo … Lees verder

Overeenkomst Enexis, Coteq en Phase to Phase
Kalender 2021

Vision Cloud Solution nu ook met Cyclorama's

De functionaliteit van Vision Cloud Solution is uitgebreid met Cyclorama's. Dit zijn 360º foto's van Cyclomedia, waarmee eenvoudig informatie over omgeving, objecten, straatafwerkingen, bebording, straatmeubilair e.d. voorhanden is. Cyclorama's waren al beschikbaar in Vision Grid Navigator.

Kalender 2021

Kalender 2021

Dit jaar is de zestiende Phase to Phase-kalender verschenen. Thema van de kalender is de beveiliging van ons elektricitetsnet. Voor veel mensen is dat bijna een vanzelfsprekendheid, maar in werkelijkheid is de kunst van de beveiliging een subtiel samenspel van vernuft, wetenschap en techniek. In de kalender van dit jaar staan we hier graag een keer bij stil.

Hier vindt u een overzicht van alle kalenders sinds 2006.

Even voorstellen

Mark Hagers begint op 1 november 2020 als Front-end developer.

“Vanuit een achtergrond in filosofie en vormgeving probeer ik in mijn werk als Front-end developer de gebruiker zoveel mogelijk centraal te stellen. Software ontwikkel je immers om mensen te helpen. Gebruikvriendelijkheid staat voor mij daarom altijd op de eerste plaats. Dat geldt ook voor Phase to Phase, dus dat wordt een perfecte match.”
mark.hagers@phasetophase.nl

Mark
Vision Cable Analysis splashscreen

Nieuwe versie Vision Cable Analysis

Vanaf 1 juli 2020 is Vision Cable Analysis 2.0 beschikbaar. Met het programma kan de statische én cyclische belastbaarheid van kabels worden bepaald, waarbij zowel de samenstelling van de bodem als de aanwezigheid van andere warmtebronnen wordt meegenomen. Het programma beschikt over een uitgebreide database met de meest voorkomende kabels, en met de cable editor kunnen eenvoudig ook eigen kabelmodellen worden gedefinieerd. Vision Cable Analysis is geheel opnieuw vormgegeven en sluit naadloos aan op de Vision Power Range.

 

PTP formule